divendres, 16 de desembre del 2011

Sessió 24 d'Alfabetització Digital (13.12.11)

Després d’uns dies de pont, avui hem retornat a l’aula d’Alfabetització Digital i ho hem fet treballant en petit grup sobre l’activitat de Coneixement i anàlisi d’un Cicle d’Educació Infantil. 

El passat dilluns dia 05 de desembre vàrem anar fins l’Escola Montserrat d’Esparreguera per conèixer les aules i la metodologia emprada des del centre en relació a les TAC. Durant aquesta visita vam poder comprovar i ser testimonis de les diferents eines amb les que treballen, com les treballen i en quins moments (pissarres digitals, ordinadors, diapositives, etc.). Tot i tenir problemes amb algunes pissarres digitals que ens havien de mostrar el mateix dia de la visita, finalment, dues mestres de l’escola i el director van poder guiar-nos i explicar-nos totes aquells aspectes necessaris pel desenvolupament d’aquest treball. Per tot això, estem molt agraïdes pel bon tracte rebut a l’escola i la implicació que han mostrat aquests professionals en el nostre treball durant un matí sencer. 

Un cop realitzada la visita, hem començat a realitzar un anàlisi de l’ús que fa aquesta escola a les TIC i, en definitiva, la meva conclusió és que tot i no tenir els recursos que moltes escoles tenen, des de l’Escola Montserrat volen impulsar i donar el reconeixement pertinent a aquest àmbit el millor que poden. No obstant això, segueixo pensant que és una pena que els cursos que rebin els professors estiguin tan poc relacionats amb l’àmbit de l’Educació Infantil ja que, si alguns d’aquests cursos es destinessin a aquest Cicle, estic segura que els professionals d’aquest sector podrien treure major profit dels diferents recursos dels que disposen a l’escola. 

El pròxim dimarts, les diferents membres del grup, presentarem a la resta de companyes la nostra experiència envers aquesta escola i les TIC. Mentrestant, a continuació us afegeixo l’enllaç de l’escola on hem realitzat aquesta observació i us animo a fer un cop d’ull al seu web:


Espero que us agradi i us sembli un bon exemple! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada