dimecres, 28 de desembre del 2011

Article sobre l’aplicació dels EVE/A a l’Educació Infantil.


A continuació us afegeixo un article que vaig editar al bloc general de l’assignatura, aquest està dedicat a l’aplicació dels entorns virtuals i mitjans per l’ensenyament- aprenentatge. Abans però, m’agradaria informar-vos que l’objectiu d’aquest article havia d’estar enfocat a donar resposta a diferents ítems com, per exemple; cap a on ens porten les noves tecnologies, com utilitzar-les de forma adequada amb els infants, precaucions a prendre, quines competències ens poden ajudar a desenvolupar les anteriors eines, de quina forma ens imaginem que canviarà la forma d'impartir classe o facilitar informació d'aquí a 10 anys, etc.

Així doncs, la meva reflexió sobre els ítems esmentats anteriorment és la següent:

Hola,

Sóc la Cristina Ceballos i formo part del grup 2B que cursa l’assignatura d’Alfabetització Digital a la Universitat de Barcelona. Pel que fa referència als Entorns i Mitjans virtuals per a l’Ensenyament- Aprenentatge, personalment, considero que aquests són un motiu de pes a tenir en compte de cara a la nostra futura tasca docent a les aules d’Educació Infantil. Actualment, vivim en un món totalment digitalitzat i en el què trobem molts recursos que ens faciliten la comunicació, la recerca d’informació, el treball, la participació, entre moltes més avantatges de cara a la nostra vida personal i, també, professional. Per tota això, i sobretot per la presencia contant d’aquestes noves tecnologies de la comunicació i la informació en el món que ens envolta, és important que els futurs docents ens documentem i siguem capaços d’utilitzar aquestes eines de forma adequada per transmetre als infants aquestes ganes d’aprendre mitjançant recursos innovadors. No obstant això, no hauríem de caure en l’error d’utilitzar les noves tecnologies, únicament, com un recurs per “matar” el temps lliure que ens queda entre tasques sinó que hauríem d’integrar-les en la programació de l’aula i, per tant, tenir en compte quins són els objectius a treballar i les capacitats que volem desenvolupar mitjançant el treball amb aquestes. Per últim, m’agradaria afegir que les noves tecnologies haurien de servir-nos per millorar les aules i fer d’aquestes un espai cada vegada millor i més coordinat amb la realitat que ens envolta, a nosaltres i als infants. Per tant, hauríem de fomentar la realització d’activitats que no s’allunyin gaire dels interessos i motivacions dels alumnes per a que aquests no només aprenguin conceptes sinó que també s’eduquin a fer un bon ús de les noves tecnologies tant dins com fora de l’aula. Fer un bon ús d’aquests nous recursos, únicament, dependrà de cadascun de nosaltres! 


Finalment, us adjunto a continuació l’enllaç que us portarà a aquest bloc general de l’assignatura per si voleu veure les respostes dels altres companys/es de classe, o, si ho preferiu, podeu accedir directament fent un clic al bloc d’interès el qual  anomenat "Alfabetització Digital a l'Educació Infantil", el qual podeu trobar a la part dreta del final d’aquesta pàgina. Desitjo que us agradi! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada