divendres, 16 de desembre del 2011

Sessió 25 d'Alfabetització Digital (15.12.11)

Avui repreníem les classes amb l’Àngels amb la presentació d’un nou programa, el CorelDRAW. Aquest ens permet crear imatges de mapa vectorial, recordem que són aquelles que utilitzen únicament colors plans, a partir d’imatges de mapa de bits, és a dir, imatges reals. 

D’entrada, hem estat utilitzant algunes de les eines característiques d’aquest programa com són, per exemple, la paleta de colors per omplir els contorns, els farcits, les lletres artístiques, etc. També, hem utilitzat l’eina que ens permet crear figures geomètriques, realitzar textos artístics o textos llargs i, la més important a dominar per la realització del pròxim exercici,  l’eina de corbes Bézier. Així mateix, hem aprés a seleccionar i desseleccionar elements únics o en grup, a moure, a copiar o a editar imatges a partir de la última eina que comentava anteriorment, l’eina de corbes Bézier. 

La intenció d’aquest programa, a més a més de conèixer les possibilitats que ens brinda, és que siguem capaços de crear un conte a partir del disseny d’un stop-motion creat a partir d’imatges vectorials que haguem realitzat amb aquest programa. Avui hem començat amb la creació d’una imatge vectorial a partir de la imatge real d’una maduixa i, segons el meu punt de vista, pot ser fàcil si controles l’eina Bézier. No obstant això, ens queda molta pràctica per fer fins poder dominar aquest programa i ser capaços de realitzar el nostre conte. 

Tot i haver estat una classe una mica caòtica pel fet que moltes companyes no hagin pogut treballar amb els ordinadors, ja que aquests no funcionaven, m’ha resultat molt interessant per ser una proposta de treball diferent i innovadora respecte a les que hem estat realitzant fins ara. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada