dimecres, 7 de desembre del 2011

Sessió 20 d'Alfabetització Digital (29.11.11)

Durant la sessió d’avui en Joan-Anton ens ha fet una petita introducció al que serà el nostre projecte final, el què elaborarem en grups petits de quatre persones. Aquesta última tasca del curs consisteix en l’elaboració d’un projecte digital que cada grup ha de dissenyar per portar-lo a terme en qualsevol curs de l’Etapa d’Educació Infantil. Així doncs, avui la sessió ha estat destinada a l’elaboració d’una possible proposta de treball.

El nostre grup hem pensat que seria interessant elaborar un projecte relacionat amb la temàtica nadalenca. Habitualment, per aquestes dates, les escoles es dediquen a treballar projectes relacionats amb aquesta època de Nadal. No obstant això, la majoria d’escoles treballen mitjançant les fitxes, els àlbums, les plantilles, recursos plàstics, etc. i per tant, no acostumen a treballar mitjançant les TAC. Per tot això, creiem que “Un Nadal Digital”, títol que hem decidit atorgar al nostre projecte, és un proposta innovadora i que permet als infants treballar aquesta època de l’any des de diverses aplicacions digitals com poden ser l’àudio, els projectors, la pissarra digital, etc. Això no vol dir que des del nostre punt de vista creguem que s’hagin de deixar de banda altres recursos més tradicionals (paper, materials plàstics, etc.) sinó que s’haurien de saber combinar aquestes dues formes de treballar. 

El projecte “Un Nadal Digital” està destinat als infants que aquest any estan cursant P-5, tot i que, considerem que podria treballar-se des de qualsevol curs tenint en compte els canvis que s’haurien de realitzar segons les necessitats i capacitats dels infants. També, a través d’aquest projecte volem treballar des de les diferents “matèries” que es cursen a Educació Infantil i, per tant, desitgem que aquest sigui un projecte interdisciplinari.

Sabem que aquest serà un treball costós però, realment, hem considerat que és la millor manera d’integrar totes les activitats que hem estat realitzant durant el curs i, en definitiva, la millor metodologia per posar en pràctica els diferents recursos que vam presentar durant la nostra exposició relacionada amb aprendre i conviure amb les TIC. Així doncs, intentarem aplicar de la millor manera possible els tres blocs que hem estat treballant en aquesta assignatura.

Per acabar, dir que aquest projecte ja ha rebut el vist i plau d’alguns dels mestres de l’assignatura i, per tant, esperem que estigui a l’alçada de les expectatives que ens hem generat uns i uns altres. Us convidem a viure “Un Nadal digital” amb totes nosaltres!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada